۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۵
کد خبر: ۱۶۴۸

فریز کردن تخمک برای چه افرادی مناسب است؟ | همه چیز درباره فریز تخمک

زنان با گذر از سن ۳۵ سال ممکن است تخمک‌های با کیفیت خود را از دست بدهند و دیگر نتوانند باردار شوند، به همین دلیل زنان زیادی که قصد ازدواج یا بچه‌دار شدن را ندارند، برای فریز تخمک اقدام می‌کنند. مناسب‌ترین سن جهت فریز تخمک پیش از ۳۵ سالگی است، اما از ۳۰ تا ۴۰ سالگی هم فریز تخمک قابل انجام است. تخمک‌های فریز شده را می‌توان به مدت ۱۰ سال نگهداری کرد و جالب است بدانید که تا سن ۵۵ سالگی تخمک‌های فریز شده قابل استفاده هستند.

ستی مولایی؛ فریز تخمک یک روش پزشکی کمک باروری است که طی آن تخمک‌های بالغ از تخمدان زن خارج گردیده، و در دمای بسیار پایین (-۱۹۶ درجه سانتیگراد) فریز و در نهایت ذخیره می‌شود.

این کار به منظور حفظ و نگهداری تخمک انجام می‌پذیرد تا در مواقع خاص مانند مشکلات باروری یا گذر از یک بیماری سخت (مانند سرطان) که نیاز به مراحل درمان دارد و ممکن است بر روی باروری این افراد تأثیر بگذارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با این حال، فریز تخمک یک روش پزشکی پیچیده و هزینه‌بر است، اما می‌تواند افراد را به آرزوی که دارند برساند.

فریز کردن تخمک برای چه افرادی مناسب است؟

  • خانم‌های بالای ۳۵ سال
  • خانم‌های که به بیماری‌های سخت مانند سرطان مبتلا هستند.
  • خانم‌های که از ناحیه شکم یا قسمت تخمدان‌ها دچار آسیب شده‌اند.
  • خانم‌های که دچار بیمار‌های رحم و تخمدان هستند.
  • خانم‌های که در اثر جهش‌های ژنتیکی به بیماری‌هایی مانند سندرم ترنر و سندرم ایکس شکننده مبتلا هستند.
  • خانم‌های که IVF انجام داده‌اند و به دلایل دیگری تمایلی به استفاده از تخمک‌های مازاد خود ندارند.

افزایش سن

زنان با گذر از سن ۳۵ سال ممکن است تخمک‌های با کیفیت خود را از دست بدهند و دیگر نتوانند باردار شوند، به همین منظور زنان زیادی که قصد ازدواج یا بچه دار شدن را ندارند، برای فریز تخمک اقدام می‌کنند.

در واقع؛ مناسب‌ترین سن جهت فریز تخمک پیش از ۳۵ سالگی است، اما در سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی هم فریز تخمک قابل انجام است.

تخمک‌های فریز شده را می‌توان به مدت ده سال نگهداری کرد و جالب است بدانید که تا سن ۵۵ سالگی تخمک‌های فریز شده قابل استفاده هستند.

ابتلا به بیماری

زنان زیادی هستند که بنا به شرایط سخت بیماری قادر به باردار شدن نیستند. بنابراین؛ برای حفظ تخمک‌های خود اقدام می‌کنند تا بتوانند بعد از بهبودی طعم شیرین بارداری و بچه دار شدن را تجربه کنند.

مراحل قبل از فریز تخمک

  • مراجعه به مرکز درمان ناباروری در روز سوم سیکل قاعدگی
  • انجام آزمایشات هورمونی مانند AMH
  • انجام آزمایشات عفونی مانند هپاتیت و آچ آی وی
  • انجام سونوگرافی

مراحل بعد از فریز تخمک

تحریک تخمدان؛ در این مرحله مهم برای تحریک تخمدادن‌ها از دارو‌هایی استفاده می‌شود که حاوی HMG، FSH و آگونیست و آنتاگونیست هورمون آزادکننده گونادوتروپی باشند. این کار کمک می‌کنند تا تخمدان‌های بیشتر و قوی‌تر و بالغ تری فعال شود. در این روش خانم‌ها باید توسط پزشک خود مورد معاینه مکرر قرار بگیرند و سنوگرافی واژینال بهترین گزینه برای بررسی در این مرحله است.

جراحی پانکچر (تخمک گیری)؛ در روش حساس تخمک گیری خانم‌ها در مرحله نیمه بیهوش یا بیهوشی کامل قرار می‌گیرند تا پزشک متخصص با استفاده از یک پروپ مخصوص برای سونوگرافی واژینال که دارای سوزنی ظریف و بسیار نازک در نوک آن است، اقدام به برداشتن تخمک از فولیکول‌ها کند. موفقیت در این کار بستگی به میزان آزادسازی تخمک‌های بالغ دارد. هر چه تعداد بالاتر، موفقعیت انجام کار هم بهتر می‌شود.

فریز تخمک؛ مرحله آخر که بسیار حساس است؛ مرحله فریز نهایی نام گذاری شده است. در این مرحله بعد از گرفتن تخمک‌ها از فولیکول، آن‌ها را در یک فضای حاوی نیتروژن مایع با دمای -۱۹۶ درجه یا ب اصطلاح تانک نیتروژن مایع، نگهداری می‌کنند. این کار باعث می‌شود تا تخمک‌ها در همان مرحله فریز شده و فعالیتی دیگر انجام ندهند.

فرآیند انجماد تخمک
- انجماد آهسته
- انجماد سریع

شانس باروری با تخمک‌های فریز شده چقدر است؟

به این روش باید بسیار آگاهانه و عاری از احساسات نگاه کرد. درست است این روش بسیار علمی است؛ اما باید بدانیم که فریز تخمک ممکن است برخی از استرس‌ها را از نظر فرزند آوری برای شما برطرف کند، اما لزوما یک روش مطمئن برای تضمین باروری نیست.

گزارش خطا
ارسال نظر
داغ‌ترین خبرها